NTV is een Russische televisiezender die beschouwd werd als pionier van de onafhankelijke televisiemedia tot de overname door het staatsbestuurde Gazprom in 2001. NTV zendt veel bekende programma's uit, waaronder het nieuws, series, talk-shows...


Echo Moskva, gezeteld in Moskou, focust vooral op sociaal en politiek nieuws. Het laat hierbij verschillende politicologen, sociologen en schrijvers aan het woord. Deze zender wordt ook wel eens 'het laatste bastion van onafhankelijke media' genoemd.

 


National Geographic Channel is een Amerikaanse televisiezender die documentaires over de natuur en wetenschap uitzendt. Er bestaat ook een lokale Russische versie waarbij de programma's Russisch ondertiteld of gedubt worden.

Rossija 1 is een staatsbestuurde televisiezender en zendt zowel informatieve (het nieuws, politieke debatten, documentaires) als entertainende (series, talk-shows, komedie's) programma's uit.

Rossija 2 is een staatsbestuurde televisiezender en zendt vooral sport-programma's, documentaires en langspeelfilms uit. Deze zender behoort, evenals Rossija 1, tot de moedermaatschappij VGTRK.

Rossija 24 is een staatsbestuurde televisiezender en zendt voornamelijk nationaal en internationaal nieuws uit. Het focust hierbij vooral op huishoudelijke problemen.

RTR Planeta is een staatsbestuurde televisiezender en evenals Rossiya 1, Rossiya 2 en Rossiya 24 behoort het tot de moedermaatschappij VGTRK. Hun slogan luidt: 'Het beste uit Rusland'.

Moskva 24 is een staatsbestuurde televisiezender en zendt vooral lokaal nieuws (burgerjournalistiek, het verkeer, het weer...) en entertainmentprogramma's (showbizz, talkshows...) uit.

Majak is een staatsbestuurde televisiezender en zendt vooral nieuws, talkshows en muziek uit. Het richt zich hierbij meer op jongeren. Het bezit ook het radiostation Radio Yunost (Radio Jeugd).

Rtvi is een internationale en private televisiezender met hoofdzetels in Moskou, New York en Tel-Aviv. In 2001 kwamen veel NTV journalisten over naar deze onafhankelijke zender.

Dojd is een onafhankelijke televisiezender die zicht vooral richt op de jeugd. Op het programma staan vooral het nieuws, doumentaires, live concerten, interessante discussies, cultuur en politiek.

Russkij Mir is een online zender waarbij bezoekers kunnen kiezen uit educatieve programma's, documentaire's, films over de Russische wereld, voordrachten van geleerden...

REN is één van de grootste Russische private televisiezenders. Deze zender wordt, net zoals Echo Moskva, ook wel eens 'het laatste bastion van onafhankelijke media' genoemd.

 

Pervij Kanal is vooral bekend geworden om zijn bekende programma's (Eurosong, Who wants to be a millionaire, Star factory ...) en zelfgeproduceerde films. De hoofdzetel van deze zender bevindt zich in Moskou.

RBK is de eerste en tot nu toe ook de enige zender die de klok rond nieuws uitzendt. Deze zender werd in september 2003 opgericht in samenwerking met CNBC en CNN.