Pravda is de eerste nieuwswebsite van Rusland, die het nieuws vaak vanuit een nationalistische en sensationalistische invalshoek weergeeft. Deze website wordt gedeeltelijk ook vertaald naar het Engels, Italiaans en Portugees.

Argumenty i Fakti, afgekort AIF, is een Russisch-talig weekblad uit Moskou, dat het meestgelezen blad van Rusland is. De redactie beoefent een sterke mate van zelfcensuur. Kritische noten ontbreken niet, maar zijn goed weggestopt tussen de regels door.

 


Gazeta is een van de meest bekeken online kranten. Zowel Russisch als internationaal nieuws komt aan bod. Verder zijn er ook nog heel wat opinieverslagen, speciale reportages, fotoreeksen... Er bestaat ook een Engelse versie.

Metro is een gratis krant met 57 edities wereldwijd. Met 17 miljoen dagelijkse lezers is het de grootste krant ter wereld. Het blad bevat beknopte artikelen over een brede waaier van onderwerpen.

Google Nieuws is een dienst van Google om nieuwsbronnen te doorzoeken. Het kopieert titels, eerste alinea's en eventuele afbeeldingen van artikelen van kranten, politieke partijen, organisaties...

Komsomolskaja Pravda wordt dagelijks uitgegeven en is in handen van Gazprom. Het is momenteel de best verkopende krant in Rusland met een oplage gaande tot 3.000.000 exemplaren!

Nezavisimaja Gazeta is een populair dagblad van de politicus Konstantin Remtsjoekov. Het nieuwsblad voert een liberale koers, en levert regelmatig kritiek op de politiek, inclusief president Vladimir Poetin.

Novaja Gazeta is een Russische, onafhankelijke en liberale georiënteerde krant. De krant staat in oppositie tegen de Russische regering. De meest bekende journalist was Anna Politkovskaja.

Kommersant is een Russisch dagblad met het zwaartepunt op de handel. Het woord 'kommersant' betekent letterlijk 'zakenman' in het Russisch.

Met een verkoop van dagelijks 1 miljoen exemplaren in Moskou, is Moskovskij Komsomolets vooral bekend voor sensationele en provocerende nieuwsberichten over de Russische politiek en maatschappij.

 

Trud is één van Ruslands grootste kranten. Trud focust voornamelijk op werk- en economie gerelateerde zaken. In 1990 behaalde Trud een wereldrecord met een oplage van 21500000 exemplaren.

Sovetskij Sport bericht dagelijks alle sportgerelateerde zaken, zowel de nationale als internationale. Deze krant bestaat al sinds 1924 en bereikte zijn hoogtepunt in 1975 (met bijna 4 miljoen oplagen).

Izvestia is een populaire krant in handen van Gazprom. Izvestia beschouwt zich als een algemene nationale Russische krant. Het woord izvestia betekent 'berichten' of 'mededelingen'.

Rossijskaja Gazeta is een dagelijkse krant van de Russische regering waarin alle officiële nieuwe decreten, wetten en politieke documenten gepubliceerd worden.

Vedomosti is een dagelijks Russisch handelsblad. Het is een unieke samenwerking tussen de Dow Jones, de Financial Times en Sanoma (uitgeverij van The Moscow Times).