Radio Rossija, de belangrijkste publieke radiozender, zetelt in Moskou en zendt uit over heel Rusland. Het focust op informatie en entertainment en biedt muziek aan van verschillende genre's. De zender behoort tot de moedermaatschappij VGTRK.


Echo Moskva, gezeteld in Moskou, focust vooral op sociaal en politiek nieuws. Het laat hierbij verschillende politicologen, sociologen en schrijvers aan het woord. Deze zender wordt ook wel eens 'het laatste bastion van onafhankelijke media' genoemd.

 


Europa Plus is de eerste commerciële radiozender in Rusland. De zender is zeer populair en wordt dan ook uitgezonden in de hele voormalige USSR. Sommige steden hebben ook een lokale dochterzender. Vooral jongeren luisteren naar Europa Plus.

 

Radio Rubel is een jong project dat Vlaanderen wil informeren over het reilen en zeilen van de Russisch sprekende wereld. De radiozender focust vooral op Belgische thema's.

Moskva FM is een site die heel wat bekende Russische radiozenders bundelt. Door interactieve functies kan je je radioprogramma pauzeren, terugspoelen of herbeluisteren.

Radio Svoboda onderscheidt zich door zijn redactionele onafhankelijkheid en zijn creatieve team. Het biedt een brede waaier aan objectieve nieuwsreportages en documentaire's.

Vesti FM behoort tot de moedermaatschappij VGTRK. Hun programma bestaat vooral uit nieuwsuitzendingen en documentaire's over sport, cultuur en technologie.

Radio Kultura bespreekt culturele thema's op een kritische wijze. Het zendt een brede waaier aan muziekgenre's uit. Radio Kultura is eigendom van moedermaatschappij VGTRK.

Majak is een staatsbestuurde radiozender en zendt vooral nieuws, talkshows en muziek uit. Het richt zich hierbij meer op jongeren. Het bezit ook het radiostation Radio Yunost (Radio Jeugd).

U FM, de vroegere Radio Yunost (Radio Jeugd), is een populaire radiozender voor de jeugd. Het zendt vooral elektronische muziek uit. Deze zender maakt deel uit van moedermaatschappij VGTRK.

Narodnoje Radio (Radio van het volk) is een Russisch radiostation dat voornamelijk sociaal-politieke, culturele en educatieve programma's over het moderne Russische leven uitzend.

Russkij Mir is een online zender waarbij bezoekers kunnen kiezen uit educatieve programma's, documentaire's, films over de Russische wereld, voordrachten van geleerden...

Avto Radio is een vrij populaire radiozender en wordt, zoals de naam al doet vermoeden, vooral in de auto beluisterd. Vooral muziek van verschillende genres en nieuwsberichten komen aan bod.

Hit FM is een private radiozender welke opgericht werd in 1997. Vooral Rock, Pop, RnB en elektronische muziek worden op deze zender gedraaid. Hun slagzin luidt: 'Feel Good Music'.

Orfej staat bekend om zijn klassieke muziek. Deze zender bestaat al sinds augustus 1960 en is te beluisteren in de meeste grote Russische steden. De hoofdzetel is terug te vinden in Moskou.